Boka tid
 

Tandblekning

Tandblekning

Idag är det mycket populärt och vanligt att man vill ha vita fina tänder. Det finns flera olika metoder att använda sig av för att bleka tänder. Både med hjälp av Laser , Zoom lampa, klinikblekning eller hemma blekning.

Blekta tänder på 1 timme

På våran klinik kan man bleka sina tänder på 1 tim eller få individuella skenor och bleka hemma.

Efter många år av blekningar på patienter och resultatuppföljning så tycker vi att blekning med skenor är det säkraste, bästa och kostnadseffektivaste sättet att få vitare tänder.

Bäst resultat

Vi har sett att det blir ”bäst” resultat med hemmablekning, det håller i sig längre (efter 3 år är 70% fortfarande nöjda med färgen), du kan själv anpassa hur mkt/lite du vill bleka och vilka tänder som behöver kanske blekas lite mer än andra. Det är bättre ekonomiskt då du sedan sparar dina skenor och efter några år enbart köper till nytt blekningsmedel som säljs av oss här på kliniken.

Sedan 31/10-2012 är det förbjudet i hela EU att använda sig av för starka % i blekningen och nya direktiv finns . Det som är bekvämt är dagblekning 30min morgon och kväll , för er som har väldigt känsliga tänder med lätta ilningar rekommenderar vi nattblekning mellan 2-8 tim /natt. Vi berättar mer om de olika varianterna när du är hos oss

Hur går det till?

Vi kommer att träffas under två besök. Första gången tittar vi på dina tänders utssesnde, färg form och om ev lagningar/kronor finns. Viktigt är att du ska ha undersökt din mun innan behandling med blekning så att du är välinformerad och ffa inte har några kariesangrepp, eller andra problem som kan göra att de måste behandlas först. Du måste ha en frisk mun för att få bästa möjliga resultat.

Ser allt bra ut så tar man avtryck på dina tänder med avtrycksskedar med en gummilik massa i. Sedan görs gipsmodeller och utifrån dessa framställs skenor som är exakt anpassade efter formen på dina tänder. När du sen kommer tillbaka så provar vi ut skenorna och ser att de har rätt utformning. Vi tar bort ev tandsten och blästrar dina tänder. Efter det kommer vi berätta för dig precis hur du ska gå tillväga och vad som är viktigt att tänka på.

Sen är det bara att bleka!

Du får gärna komma på återbesök och visa upp dina fina vita tänder!

Rekommendationer från våra Kunder