Boka tid
 

Implantat

Implantat

Vid förlust av en eller flera tänder kan man ersätta dessa med tandimplantat (titanskruvar) som opereras in i käkbenet. Allt utförs vid vår mottagning i Stockholm. Du slipper glappande proteser och behöver inte slipa ner friska intilliggande tänder för att ersätta luckan med en bro.

Tandimplantat blir som egna nya tänder som sitter fast. Vi arbetar med systemet STRAUMANN, som är världsledande på marknaden inom tandimplantat. STRAUMANN innebär en enda operation och en inläkningstid på 6-12 veckor. I vissa fall kan man få sina nya tänder inom 2 veckor.

Behandlingsgång:

1. Planering

Vi bjuder in dig till vår mottagning i Stockholm för en undersökning och att ta röntgenbilder, för att bedöma benmängd och benkvalitet. Ofta behövs speciella röntgenbilder såsom panoramaröntgen och tomografi, en del av vår toppmoderna utrustning i mottagningen i Stockholm.

2. Operation

Implantatskruven opereras in i käkbenet under vanlig tandläkarbedövning, varefter det får läka in. Under inläkningstiden använder du din vanliga protes som vi justerar eller en provisorisk krona.

3. Avtryck

Efter 6-12 veckor bjuder vi in dig till ett återbesök på mottagningen i Stockholm, där vi tar avtryck på skruvarna och skickar till tandteknikern. I vissa fall kan avtrycket tas samma dag som operationstillfället och då får du dina nya tänder inom 2 veckor. När arbetet har kommit tillbaka från tandteknikern monterar vi i vissa fall först på ett mellanled, en s.k. distans.

4. Färdig konstruktion

Vid samma tillfälle sätts de nya tänderna på plats. Ibland väljer vi att sätta fast de nya tänderna direkt ovanpå titanskruven utan något mellanled.

Tandimplantat – Skötsel

Dina nya tänder sköter Du på samma sätt som egna tänder – med tandborstning och tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar.
Rökning försämrar prognosen för tandimplantatsbehandlingen.

Framtandslucka

Efter behandling med tandimplantat

Rekommendationer från våra Kunder