Boka tid
 

Estetisk tandvård

Blästring / Airflow

Vill du komma för en uppfräschning och ta bort missfärgningar kan vi erbjuda dig airflow/ saltblästring. Airflow tar effektivt bort missfärgningar från tex kaffe, the, snus, rökning, rödvin mm. Saltblästringen är en stråle av vatten luft och bikarbonat. Den avlägsnar missfärgningar och beläggningar skonsamt och sliter inte på emaljen. Har du även lite tandsten som sitter hårdare än beläggningar tar vi även bort den med tandstensinstrument.

Blekning

Vi kan även erbjuda tandblekning. Vi tar då avtryck av dina tänder och en individuell blekskkena tillverkas för dig. Du bleker sen dina tänder själv hemma under noga uppsikt av oss. Du kan då välja mellan dag och nattblekning. Vi rekommenderar alltid en undersökning innan du bleker dina tänder om det var länge sedan du gjorde en sådan. Då kan vi kontrollera så du inte har hål/karies I sådant fall lagas dessa innan blekning.

Poslinsfasader

Ibland räcker det kanske inte med att endast bleka dina tänder. Du som patient kanske inte är nöjd med form och utseende. Tillsammans med dig försöker vi komma fram till vad just du inte är nöjd med och vill förändra. Vad har du för förväntningar och vad kan vi göra för att uppnå dessa. Vi kan då erbjuda dig porslins fasader även kallad skalkrona Man slipar lite på emaljens ytskikt och ersätter det med porslin. Därefter tar man avtryck som skickas till tandtekninker där de tillverkar din porslins fasad.

Med fasader kan man bygga ut mellanrum/glipor mellan tänder även kallat diastema, justera sneda tänder, trasiga spruckna tänder. Tänder med emaljstörning/fläckar mm.

Amalgamsanering

Amalgamsanering innebär att man under kontrollerade former avlägsnar amalgam och byter ut det mot plastfyllning eller poslin.

Hel Porslinskrona

Om din tand har gått sönder så pass mycket att det inte räcker med en plastfyllning kan man behöva göra en krona helt i porslin. En hel porslinskrona omsluter din tand runt om och hela tuggytan vilket gör den mer tålig och skyddar din tand från att gå sönder igen. Tandläkaren slipar och formar din tand och tar sedan avtryck som skickas till tandtekniker där dom tillverkar din porslinskrona.

Rekommendationer från våra Kunder